Hvordan lagre vin?

Det er et par enkle ting man må huske på når man skal lagre vin. De tre viktigste tingene er temperatur, omgivelser og plassering.

Temperatur: Temperaturen til vinen er veldig viktig, og den skal lagres kjølig. Vin bør alltid lagres under 18 ˚C, men kan lagres i romtemperatur i korte perioder, men over tid vil den tørke ut og bli skarp i smaken. De anbefalte lagringstemperaturene for rødvin er rundt 14 ˚C og for hvitvin, rosé og musserende vin er omtrent 8 ˚C bra.

Omgivelser: Vin skal lagres i et rom med lite eller ikke noe lys og med minst mulig vibrasjoner. Vifte og motor i vanlige kjøleskap kan virke ødeleggende. Ønsker man å lagre vin i et skap anbefales vinskap fordi motorene fra den type skap ikke gir fra seg vibrasjoner. Vinskap har også ofte mørke dører, det er fordi det ligger et UV-filter i døren så vinen ikke skal utsettes for skadelige UV-stråler.

Plassering: Vinen bør plasseres et fuktig sted. De fleste årgangsviner har naturkork og må derfor ikke tørke ut. Hvis korken tørker ut vil det sige luft inn i flasken, noe som får den til å mugne. Så plasseringen skal være fuktig og flasken bør ligge. Hvis vinen har skru- eller plastkork kan den lagres stående. 

Relaterte spørsmål

Flere spørsmål nedenfor

Populære kategorier

Se alle kategorier

Trender nå

Få svar på dine spørsmål

Eksempel: Hvorfor trenger ikke fly vinterdekk? Se svar